Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017

Απολαύστε το σκι στον Παρνασσό

Ο Παρνασσός είναι από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, κατάφυτο από Κεφαλονήτικα έλατα με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά που γοητεύει τον επισκέπτη όλο το χρόνο. Στο βουνό αυτό λειτουργεί από Δεκέμβριο έως αρχές Μαΐου, σε υψόμετρο 1.600-2.250 μέτρα, στις τοποθεσίες Κελάρια και Φτερόλακκα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το μεγαλύτερο και αρτιότερα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Για σκι στα "3-5 Πηγάδια" Νάουσας

Αν υπάρχει μια εποχή κατά την οποία ο επισκέπτης μπορεί πραγματικά να ζήσει μοναδικές εμπειρίες στη Νάουσα, αυτός είναι ο χειμώνας. Το χιονοδρομικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Βερμίου και σε υψόμετρο που φτάνει τα 2052 μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα...

Σκι στο Μαίναλον

Το σπουδαιότερο βουνό της Αρκαδίας, το Μαίναλον, διακρίνεται για την μεγάλη του βλάστηση. Εκτείνεται στο κεντρικό και βορειοανατολικό τμήμα του Νομού Αρκαδίας. Οι ψηλότερες κορυφές του είναι: η Πατερίτσα, η Οστρακίνα, όπου και το χιονοδρομικό Κέντρο στην πλαγιά της, το Πιανοβούνι, η Επάνω Χρέπα, η Υψούντα. Στην ψηλότερη κορυφή του Μαινάλου, σε ύψος 1980 μέτρων, λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο της Οστρακίνας.

Διαβάστε περισσότερα...

Σκι στην Βασιλίτσα

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της αθάνατης Πίνδου , βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Τα τελευταία χρόνια, και χάρη στη λειτουργία της Εγνατίας Οδού, το χιονοδρομικό αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Ελλήνων χιονοδρόμων, ιδιαίτερα προσελκύει λάτρεις του snowboard από όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα...

Αποκριά με "Μπούλες" στη Νάουσα

Με Αποκριάτικο γλέντι, παραδοσιακούς χορούς και πολλές εκπλήξεις θα ανοίξει το βράδυ της Τσικνοπέμπτης η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Νάουσα. Η παράδοση και η σάτιρα με επίκεντρο το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες», θα είναι τα κύρια στοιχεία των εφετινών εκδηλώσεων, που θα κορυφωθούν το τριήμερο της Αποκριάς.

Την περίοδο της Αποκριάς, διαφορετικής από τις άλλες μέρες του χρόνου, κυριαρχούν το κέφι, οι αστεϊσμοί, τα πειράγματα αλλά κυρίως οι μεταμφιέσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Σκι στα Καλάβρυτα

Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστούν με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1988 στη θέση Ξηρόκαμπος, (14 χλμ. από τα Καλάβρυτα) και διαθέτει από τις ωραιότερες πίστες σκι της Ελλάδας. Στο Χελμό, σε υψόμετρο 2.340μ. βρίσκουμε το δεύτερο μεγαλύτερο χιονοδρομικό στην Ελλάδα.

Διαθέτει 12 πίστες συνολικού μήκους 20 χλμ. (2 δύσκολες, 2 μέτριας δυσκολίας, 6 εύκολες και 2 πολύ εύκολες), 7 αναβατήρες (2 εναέριους και 5 συρόμενους) και snowboard park.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο βασιλιάς των καρναβαλιών είναι στην Πάτρα

Το Πατρινό Καρναβάλι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά του είδους του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θεωρείται ίσως το μοναδικό που δεν σχετίζεται με τα παγανιστικά έθιμα που συναντούμε σε άλλα μέρη της χώρας μας. Σήμερα, εκφράζει τη συνέχεια των μεγαλοπρεπών χορών που μεταμφιεσμένοι οι εκπρόσωποι της τοπικής αστικής τάξης οργάνωναν στις επαύλεις τους. Από το 1870 και έπειτα, η αστική τάξη χρηματοδοτεί την κατασκευή των καρναβαλικών αρμάτων, και έτσι η πρώτη παρέλαση λαμβάνει σάρκα και οστά. Το καρναβάλι της Πάτρας άνθισε χάρη στο λιμάνι της πόλης αλλά και στις εμπορικές συναλλαγές με τις πόλεις της Ιταλίας. Γύρω στα μέσα του 20ού αι., το καρναβάλι λαμβάνει τη σημερινή του μορφή, καθώς οι κάτοικοι βρίσκουν σε αυτό μια αχτίδα φωτός μετά τη θλίψη της μεταπολεμικής περιόδου.

Διαβάστε περισσότερα...

Τυρναβίτικο Καρναβάλι

Το Τυρναβίτικο Καρναβάλι είναι ένα έθιμο με απροσπέλαστες ρίζες στο χρόνο. Έχει μια ιστορία τουλάχιστον 100 ετών. Στην μακρόχρονη πορεία του, το Τυρναβίτικο Καρναβάλι γνώρισε αλλεπάλληλες επιθέσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που θεωρούσαν ότι έβλαπτε τα χρηστά ήθη και έθιμα της εποχής. Όμως, οι απαγορεύσεις των εκδηλώσεων δεν πτοούσαν τους Τυρναβίτες, που το γιόρταζαν ακόμα και κρυφά, αφού γι’ αυτούς αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής τους παράδοσης. Μετά τον πόλεμο, στα τέλη της δεκαετίας του ’50, στο Τυρναβίτικο Καρναβάλι ενσωματώθηκε ένα νέο στοιχείο, τα πεζοπόρα τμήματα καρναβαλιστών. Έρχεται, όμως, η δικτατορία και το απαγορεύει για ακόμα μια φορά. Το Καρναβάλι του Τυρνάβου ξαναβρήκε το δρόμο του από το 1980 και μετά.

Διαβάστε περισσότερα...

Καρναβάλι στο Ρέθυμνο

Από το 1914 χρονολογούνται οι πρώτες καρναβαλικές εκδηλώσεις στην πόλη του Ρεθύμνου. Απόκριες με αναγεννησιακό χρώμα και βενετσιάνικο άρωμα που προσέδωσαν στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι φινέτσα και ρομαντισμό μιας άλλης εποχής. Όλη η πόλη μια μεγάλη συντροφιά συναντιέται και συνεργάζεται για να φέρει σε πέρας τα εντυπωσιακά δρώμενα που φιλοξενούνται στο Ρέθυμνο και τη γύρω περιοχή. Θα δει κανείς παρέες ολόκληρες να κοντοστέκονται στα καφενεία για να πιουν τσικουδιές, να δοκιμάζουν κρητικούς μεζέδες και να σκαρφίζονται μαντινάδες εκείνη τη στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα...

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Ξάνθη

Πρόκειται για ένα αυθεντικό λαϊκό πανηγύρι μέσα στην εποχή της αποκριάς και της διασκέδασης. Όλη η πόλη μια παρέα βγαίνει στους δρόμους και γεμίζει κάθε γωνιά με χορούς και μουσικές. Πάνω από 40 πολιτιστικοί σύλλογοι πλαισιώνουν το αποκριάτικο πρόγραμμα και στήνουν τα στέκια τους στους δρόμους της πόλης φιλεύοντας τους επισκέπτες με άφθονο κρασί και τοπικούς μεζέδες.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS