Σκι στο Μαίναλον

Σκι στο Μαίναλον

Το σπουδαιότερο βουνό της Αρκαδίας, το Μαίναλον, διακρίνεται για την μεγάλη του βλάστηση. Εκτείνεται στο κεντρικό και βορειοανατολικό τμήμα του Νομού Αρκαδίας. Οι ψηλότερες κορυφές του είναι: η Πατερίτσα, η Οστρακίνα, όπου και το χιονοδρομικό Κέντρο στην πλαγιά της, το Πιανοβούνι, η Επάνω Χρέπα, η Υψούντα. Στην ψηλότερη κορυφή του Μαινάλου, σε ύψος 1980 μέτρων, λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο της Οστρακίνας.

Η πρόσφατη επένδυση ιδιώτη αναβάθμισε πλήρως το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου το οποίο σήμερα μπορεί, όχι μόνο να φιλοξενήσει, αλλά και να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς φίλους του σκι. Για την εξυπηρέτηση των χιονοδρόμων υπάρχουν 4 αναβατήρες που μεταφέρουν τους σκιέρ στις 8 πίστες του χιονοδρομικού κέντρου. Υπάρχουν εκπαιδευτές για τους αρχάριους, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού σκι και σνόουμπορντ, τρία καφέ, εστιατόριο και κατάστημα λιανικής πώλησης.

Η μικρή απόσταση από την Τρίπολη, μόνο 25 χλμ., και από την Αθήνα, λιγότερο από 2 ώρες διαδρομή, παρέχει στην Οστρακίνα προνομιακή θέση έναντι των άλλων χιονοδρομικών κέντρων της Ελλάδος.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή