ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

H ανεξερεύνητη φύση, η άγρια ομορφιά καθιστούν την Κοζάνη ως έναν ελκυστικό προορισμό

H ανεξερεύνητη φύση, η άγρια ομορφιά των ορεινών και ημιορεινών όγκων, ο Αλιάκμονας με τους ορμητικούς παραπόταμούς του - πηγή ζωής στην περιοχή από την αρχαιότητα έως σήμερα- η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου με το εντυπωσιακό οικοσύστημά της και οι προστατευόμενοι βιότοποι καθιστούν την περιοχή ως έναν ελκυστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο νομός Καστοριάς δεν επιτρέπει τον επισκέπτη να πλήξει

Στο νομό Καστοριάς ο επισκέπτης συναντά την μαγεία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου. Είναι μια περιοχή που προσφέρεται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και δεν επιτρέπει στον επισκέπτη να πλήξει. Κέντρο του νομού, η πόλη της Καστοριάς, η οποία απλώνεται αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 620 μέτρων. Είναι χτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο, που εισχωρεί στη λίμνη Ορεστιάδα και κάτω από τους εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους του Γράμμου και του Βιτσίου.

Οι σπάνιες ομορφιές του νομού Φλώρινας προκαλούν τον επισκέπτη να τις γνωρίσει

Ο Νομός Φλώρινας έχει ορεινό, ημιορεινό και πεδινό χαρακτήρα. Η συμπαγής ορεινή μάζα του βόρειου- βορειοδυτικού τμήματος αποτελείται από τα βουνά Βαρνούντας, Βέρνον και Βόρας ,που οι ορεινοί όγκοι τους καταλήγουν στις εύφορες πεδιάδες των Πρεσπών. Έξι λίμνες, ο σπάνιος υδροβιότοπος των Πρεσπών σε συνδυασμό με το κλίμα και τις εναλλαγές του τοπίου, κάνουν την περιοχή πρόκληση για τον επισκέπτη.

Το παρθένο φυσικό κάλλος των Γρεβενών γοητεύει τον επισκέπτη

Ο Νομός Γρεβενών, με παρθένο φυσικό κάλλος και πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, έχει συνδέσει το όνομα του με άγριες ομορφιές, δυναμικές εναλλαγές τοπίων, θρύλους και παραδόσεις. Καταλαμβάνει το Ν.Δ. τμήμα της Δυτ. Μακεδονίας, νομός ορεινός με πανύψηλα βουνά κατάφυτα από πεύκα, οξιές και ρόμπολα, με κατοίκους πρόσχαρους, φιλόξενους, με πλούσια ιστορία και παράδοση, σημαντικούς αγώνες και προσφορά.

Πλούσια σε αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς θησαυρούς η Ημαθία

Όταν κάποιος θέλει να δώσει επιγραμματικά μια περιγραφή για τον Νομό Ημαθίας, θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει έναν τόπο ευλογημένο. Έναν τόπο στον οποίο η μαγεία της φύσης, που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις, βαδίζει χέρι - χέρι με την σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά που συνεπαίρνει το πνεύμα. Έναν τόπο όπου τα συγκλονιστικά μνημεία, μάρτυρες αδιάψευστοι μιας σημαντικής διαδρομής που χάνεται στα βάθη των αιώνων, συνυπάρχουν αρμονικά με τα σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα και τα πολυτελή ξενοδοχεία, προσφέροντας απλόχερα στον επισκέπτη στιγμές μοναδικές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη για πάντα.

Η Πέλλα συνδυάζει την ιστορία με το φυσικό περιβάλλον

Η Πέλλα είναι ένας τόπος, που συνδυάζει την ιστορία με τον θρύλο, το φυσικό περιβάλλον με την αρχιτεκτονική, το νερό με το δάσος, το χιόνι με την ομορφιά και όλες τις εποχές του χρόνου με την ομορφιά αυτού του τόπου. Είναι πλούσια σε αρχαιολογικούς θησαυρούς, γεμάτη προκλήσεις σε ορεινό και χειμερινό τουρισμό, απαραίτητη στα νερά που δρουν θεραπευτικά και ασυναγώνιστη στο πάντρεμα του παραδοσιακού με τις νέες εμπειρίες, προσκαλεί τον επισκέπτη να βιώσει και να αισθανθεί την ομορφιά της. Μπορεί σε κάθε εποχή του χρόνου να προσφέρει συναρπαστικές υπαίθριες δραστηριότητες για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας. Ανεξερεύνητες διαδρομές, ομορφιές και αξιοθέατα, ευκαιρίες διασκέδασης και γαστρονομικών απολαύσεων με την συνοδεία τοπικών κρασιών και τσίπουρο.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS