ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Σκι στην Βασιλίτσα

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της αθάνατης Πίνδου , βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Τα τελευταία χρόνια, και χάρη στη λειτουργία της Εγνατίας Οδού, το χιονοδρομικό αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Ελλήνων χιονοδρόμων, ιδιαίτερα προσελκύει λάτρεις του snowboard από όλη την Ελλάδα.

Ο βασιλιάς των καρναβαλιών είναι στην Πάτρα

Το Πατρινό Καρναβάλι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά του είδους του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θεωρείται ίσως το μοναδικό που δεν σχετίζεται με τα παγανιστικά έθιμα που συναντούμε σε άλλα μέρη της χώρας μας. Σήμερα, εκφράζει τη συνέχεια των μεγαλοπρεπών χορών που μεταμφιεσμένοι οι εκπρόσωποι της τοπικής αστικής τάξης οργάνωναν στις επαύλεις τους. Από το 1870 και έπειτα, η αστική τάξη χρηματοδοτεί την κατασκευή των καρναβαλικών αρμάτων, και έτσι η πρώτη παρέλαση λαμβάνει σάρκα και οστά. Το καρναβάλι της Πάτρας άνθισε χάρη στο λιμάνι της πόλης αλλά και στις εμπορικές συναλλαγές με τις πόλεις της Ιταλίας. Γύρω στα μέσα του 20ού αι., το καρναβάλι λαμβάνει τη σημερινή του μορφή, καθώς οι κάτοικοι βρίσκουν σε αυτό μια αχτίδα φωτός μετά τη θλίψη της μεταπολεμικής περιόδου.

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Ξάνθη

Πρόκειται για ένα αυθεντικό λαϊκό πανηγύρι μέσα στην εποχή της αποκριάς και της διασκέδασης. Όλη η πόλη μια παρέα βγαίνει στους δρόμους και γεμίζει κάθε γωνιά με χορούς και μουσικές. Πάνω από 40 πολιτιστικοί σύλλογοι πλαισιώνουν το αποκριάτικο πρόγραμμα και στήνουν τα στέκια τους στους δρόμους της πόλης φιλεύοντας τους επισκέπτες με άφθονο κρασί και τοπικούς μεζέδες.

Τουριστικές διαδρομές στο Νομό Τρικάλων

Η περιοχή του νομού Τρικάλων είναι από μόνη της ένα μνημείο φύσης, ιστορίας και μπορεί να χαρακτηρισθεί μία από τις πιο ανεπτυγμένες πολιτιστικά - πολιτισμικά και τουριστικά περιοχές. Γιατί με την παρουσία ενός παγκοσμίου φαινομένου, αυτό των Μετεώρων, με πολλές φυσικές ομορφιές τόσο στον ορεινό όγκο όσο και στην πεδινή ζώνη. Ο επισκέπτης θα γνωρίσει ζωντανά και τον τόπο την ιστορία και τον πολιτισμό. Για να γνωρίσει ο επισκέπτης το πολιτιστικό πλούτο του νομού προτείνουμε 9 τουριστικές διαδρομές.

Χειμερινή εξόρμηση στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο

Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του χειμώνα. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα πάνω από την πόλη της Έδεσσας και πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν. Είναι ένα παραδοσιακό χωριό που εντυπωσιάζει και προσφέρει μια πληθώρα επιλογών για τη διαμονή σας, σε ζεστά πέτρινα παραδοσιακά καταλύματα και πολλές επιλογές για την εστίασή σας, στα ταβερνάκια με τις τοπικές νοστιμιές.

Γνωρίστε την μεσαιωνική μαγεία της Μονεμβασιάς

Η παλιά πόλη της Μονεμβασιάς είναι ένας ζωντανός μεσαιωνικός οικισμός, διατηρημένος με άψογο τρόπο. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας και βασικό σταθμό για κάθε περιηγητή της Πελοποννήσου. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική, γεμάτη ρομαντισμό και ιστορία. Μνημεία και εκκλησίες βρίσκονται διάσπαρτα στο Κάστρο ενώ μια σημαντική αρχαιολογική συλλογή στεγάζεται στο Παλιό Τζαμί στην Πλατεία του Ελκομένου Χριστού.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS