Για σκι στα "3-5 Πηγάδια" Νάουσας

Για σκι στα "3-5 Πηγάδια" Νάουσας

Αν υπάρχει μια εποχή κατά την οποία ο επισκέπτης μπορεί πραγματικά να ζήσει μοναδικές εμπειρίες στη Νάουσα, αυτός είναι ο χειμώνας. Το χιονοδρομικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Βερμίου και σε υψόμετρο που φτάνει τα 2052 μέτρα.

Απέχει 17χλμ. από την πόλη της Νάουσας και ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος παραμένει πάντοτε ανοικτός κατά την χειμερινή περίοδο.Η άρτια υποδομή του χιονοδρομικού κέντρου, εκτός από τα χειμερινά σπορ, προσφέρεται ποικίλες δραστηριότητες (ορειβασία, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, αιωροπτερισμό, αλεξίπτωτο πλαγιάς).

Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 10 πίστες, συνολικού μήκους 9 χιλιομέτρων, για κάθε επίπεδο χιονοδρόμου, και επτά αναβατήρες (έναν εναέριο και έξι συρόμενους). Οι περίφημες πίστες «Αριστοτέλης» και «Φίλιππος», που βρίσκονται σε ένα μαγευτικό τοπίο από δάσος οξιάς, είναι οι δύο δυσκολότερες και πιο απότομες πίστες σε ολόκληρη την Ελλάδα, γεγονός που καθιστά το κέντρο μοναδικό στο είδος του και για αυτό το λόγο πασίγνωστο στους μυημένους σκιέρ.

Η ύπαρξη μηχανημάτων παραγωγής τεχνητού χιονιού εξασφαλίζει την άψογη λειτουργία του κέντρου ακόμη και όταν η ποσότητα της χιονόπτωσης δεν είναι επαρκής. Η περιοχή διαθέτει πολυτελή chalet και ξενοδοχείο, για την άνετη διαμονή των επισκεπτών.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή