Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Η φύση και η θάλασσα μαγεύουν τον επισκέπτη στην Καβάλα

Ο Νομός Καβάλας είναι τοποθετημένος ανάμεσα σε δυο ποταμούς, τον Στρυμόνα και το Νέστο, οι οποίοι αποτελούν πηγή ζωής για το νομό, ενώ παράλληλα διακρίνονται για την βιοποικιλότητα και τη φυσική ομορφιά τους. Οι κορυφές του όρους Παγγαίου, μαζί με τα βουνά της Λεκάνης υψώνονται γεμάτες μεγαλείο προς τα ύψη και στη γαλάζια απεραντοσύνη του ουρανού, άλλοτε χιονισμένες και ολόλευκες και άλλοτε καταπράσινες. Το τοπίο συμπληρώνεται με την άγρια ομορφιά των δαντελωτών ακτών σε συνδυασμό με το φωτεινό γαλάζιο της θάλασσας.

Διαβάστε περισσότερα...

Μοναδικά μνημεία της φύσης στο νομό Δράμας

Στο νομό Δράμας έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα μοναδικά δάση ερυθρελάτης, να απολαύσουμε τα μνημεία της φύσης (σπήλαια, φαράγγια), να κάνουμε ορεινή πεζοπορία ή ακόμα ορειβασία και αναρρίχηση. Να ακολουθήσουμε πολιτιστικές διαδρομές επισκεπτόμενοι βυζαντινά και μεταβυζαντινά μοναστήρια και εκκλησίες, αρχαιολογικούς χώρους και τοπικά μουσεία. Να παρακολουθήσουμε λαογραφικές εκδηλώσεις και να πάρουμε μέρος σε τοπικά πανηγύρια ή σε καλλιτεχνικές συναντήσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Πλούσιος σε ομορφιές ο νομός Σερρών

Ο νομός Σερρών είναι πλούσιος σε ομορφιές και αξιοθέατα. Αρχαιολογικοί χώροι, φυσικές τοποθεσίες, θρησκευτικοί τόποι, ιστορικά μνημεία, τόποι αναψυχής καθώς και καταλύματα που είναι έτοιμα να σας φιλοξενήσουν μετά τις περιηγήσεις σας με την άνεση που αρμόζει.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS