Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών, εκστασιάζει τους επισκέπτες η Θεσσαλονίκη

Πρωταγωνίστρια Πόλη από ιδρύσεώς της η Θεσσαλονίκη, εξακολουθεί και σήμερα να εκστασιάζει τους επισκέπτες της με την ανεκτίμητη κληρονομιά των αρχαίων Μακεδόνων με τα εξαιρετικά δημιουργήματα της Βυζαντινής περιόδου, με τα νεοκλασικά αριστουργήματα που κοσμούν τις γωνιές της αλλά κυρίως με τη θέρμη των ανθρώπων της. Άνθρωποι διαφορετικών πολιτισμών, περαστικοί, μέτοικοι, παλιοί και νέοι κάτοικοι. Στο πέρασμά σας από την Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να γνωρίσετε την ύπαιθρο χώρα του Νομού, τα Βυζαντινά μνημεία, τους υγρoβιότoπoυς, τις όμορφες ακρογιαλιές του Θερμαϊκού και του Στρυμονικού Κόλπου, τις ιαματικές πηγές, καθώς και διαδρομές γύρω από τις λίμνες.

Διαβάστε περισσότερα...

Ένας "κρυφός παράδεισος" η Χαλκιδική, περιμένει να τον ανακαλύψετε!

Η Τρίαινα του Ποσειδώνα στα σπλάχνα του Αιγαίου… Έτσι μοιάζει από ψηλά η μαγευτική Χαλκιδική. Ένας τόπος που συνδυάζει το κοσμοπολίτικο περιβάλλον με έντονη νυχτερινή ζωή, με τη γαλήνη της φύσης… Ατελείωτες δαντελωτές ακτές, πρασινογάλαζα πεντακάθαρα νερά – ένας ‘’κρυφός παράδεισος’’ που περιμένει να τον ανακαλύψετε!

Διαβάστε περισσότερα...

Προικισμένος από την φύση ο νομός Κιλκίς

Ο νομός Κιλκίς είναι ένας ακριτικός νομός της κεντρικής Μακεδονίας. Η φύση έχει προικίσει το νομό πλουσιοπάροχα. Οι ορεινοί όγκοι του Πάικου, του Μπέλλες και των Κρουσσίων, και οι υδάτινοι πόροι των ποταμών Αξιού και Γαλλικού και των λιμνών Δοϊράνης και Πικρολίμνης υφαίνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της γωνιάς της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS