Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Ανάσταση με ρουκετοπόλεμο στην Χίο

Ένας από τους πιο ελκυστικούς πασχαλιάτικους προορισμούς είναι η Χίος. Την άνοιξη το νησί «φοράει» τα γιορτινά του και ετοιμάζεται για την μεγάλη γιορτή του Πάσχα. Οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν μια ιδιαίτερη λαμπρότητα, με πιο χαρακτηριστικό το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στο χωριό Βροντάδος. Το ετοιμοπόλεμο χωριό εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στα δρώμενα του νησιού με ένα έθιμο παλιό όσο και η ναυτική παράδοση του νησιού. Από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ακόμα κρατάει αυτός ο ιδιότυπος «πόλεμος» μεταξύ των ενοριτών της Παναγίας της Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου.

Διαβάστε περισσότερα...

Πάσχα στην Πάτμο

Η τελετουργία, τα έθιμα, η τελετή του Νιπτήρος και η αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου είναι αρκετοί λόγοι για να περάσετε το Πάσχα στο νησί της Αποκάλυψης σε κλίμα ιδιαίτερης κατάνυξης που αποπνέει όλο το τυπικό και τελετουργικό της Μεγάλης Εβδομάδας.

Διαβάστε περισσότερα...

Παραδοσιακό Πάσχα στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα ο εορτασμός του Πάσχα ξεχωρίζει. Οι επιρροές από τον Δυτικοευρωπαϊκό Πολιτισμό είναι εμφανέστατες ακόμα και σ΄ αυτή την καθαρά Ορθόδοξη εορτή.

Οι Κερκυραίοι την ονομάζουν Λαμπρή ή Λαμπριά για να εκφράσουν τη λαμπρότητα της ημέρας. Ύστερα από περίοδο επτά εβδομάδων αυστηρής νηστείας και αποχής από κάθε είδους γλέντι έρχεται η Λαμπριά, ημέρα χαράς, ημέρα απολαύσεων.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Πασχαλιάτικη νύχτα με τα αερόστατα στο Λεωνίδιο

Στο Λεωνίδιο αναβιώνει ένα από τα μοναδικά και πλέον φαντασμαγορικά αναστάσιμα έθιμα της Ελλάδος. Η περίοδος της Λαμπρής στο Λεωνίδιο, όπως σ΄όλο τον ορθόδοξο κόσμο, ξεκινάει από τους Α΄ Χαιρετισμούς και τελειώνει με την γιορτή της Αγάπης το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της ηρεμίας ο νομός Καρδίτσας

Τόπος με αντιθέσεις και απαράμιλλη ομορφιά, παντρεύει στα όριά του τον ορεινό όγκο των Αγράφων στα δυτικά και τον θεσσαλικό κάμπο στα ανατολικά. Ο επισκέπτης στην Καρδίτσα έχει τη δυνατότητα να την ανακαλύψει επιλέγοντας ανάμεσα σε πολλές εναλλακτικές προτάσεις, ανάλογα με το προσωπικό του γούστο και στυλ. Αν είστε λάτρεις της ηρεμίας του βουνού τότε η λίμνη Ν. Πλαστήρα με τα καταπράσινα βουνά να χαϊδεύουν τις όχθες της είναι ο ιδανικός προορισμός. Μαγευτικά τοπία που διαφοροποιούνται, σε κάθε στροφή, σε κάθε κοίταγμα, σαγηνεύουν τον επισκέπτη. Η περιοχή δίνει τη δυνατότητα και για εναλλακτικές αθλητικές δραστηριότητες όπως ορειβασία, πεζοπορία, ποδήλατο βουνού κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα...

Πανέμορφα τοπία στο νομό Τρικάλων

Στο κέντρο της Ελλάδας, κρατώντας ίσες αποστάσεις από την Πρωτεύουσα και την Συμπρωτεύουσα , εκτείνεται ο νομός Τρικάλων. Ο καταπράσινος εύφορος κάμπος από τη μια και τα πανέμορφα αλπικά τοπία με τα γάργαρα νερά στον ορεινό όγκο, σε συνδυασμό με τα μοναδικά στον κόσμο Μετέωρα, τα ανεκτίμητης αξίας μεταβυζαντινά μνημεία και τα ανεπανάληπτης τεχνικής, τοξωτά γεφύρια, καθιστούν την περιοχή των Τρικάλων πόλο έλξης για τρία και πλέον εκατομμύρια επισκεπτών ετησίως. Μαζί με τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία, οι επισκέπτες φεύγουν με ζωηρές τις εντυπώσεις τους και από την φιλοξενία και φιλοτιμία των Τρικαλινών, στοιχεία που με ιδιαίτερη θέρμη και ενθουσιασμό επισημαίνουν σε φίλους και γνωστούς στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Κάστρα, περίτεχνα ειδώλια, αρχαίοι τόποι αλλά και βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, όμορφα γεφύρια, μαρτυρούν έναν αδιάσπαστο σε συνέχεια πολιτισμό.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS