Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

H ανεξερεύνητη φύση, η άγρια ομορφιά καθιστούν την Κοζάνη ως έναν ελκυστικό προορισμό

H ανεξερεύνητη φύση, η άγρια ομορφιά των ορεινών και ημιορεινών όγκων, ο Αλιάκμονας με τους ορμητικούς παραπόταμούς του - πηγή ζωής στην περιοχή από την αρχαιότητα έως σήμερα- η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου με το εντυπωσιακό οικοσύστημά της και οι προστατευόμενοι βιότοποι καθιστούν την περιοχή ως έναν ελκυστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο νομός Καστοριάς δεν επιτρέπει τον επισκέπτη να πλήξει

Στο νομό Καστοριάς ο επισκέπτης συναντά την μαγεία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου. Είναι μια περιοχή που προσφέρεται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και δεν επιτρέπει στον επισκέπτη να πλήξει. Κέντρο του νομού, η πόλη της Καστοριάς, η οποία απλώνεται αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 620 μέτρων. Είναι χτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο, που εισχωρεί στη λίμνη Ορεστιάδα και κάτω από τους εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους του Γράμμου και του Βιτσίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Οι σπάνιες ομορφιές του νομού Φλώρινας προκαλούν τον επισκέπτη να τις γνωρίσει

Ο Νομός Φλώρινας έχει ορεινό, ημιορεινό και πεδινό χαρακτήρα. Η συμπαγής ορεινή μάζα του βόρειου- βορειοδυτικού τμήματος αποτελείται από τα βουνά Βαρνούντας, Βέρνον και Βόρας ,που οι ορεινοί όγκοι τους καταλήγουν στις εύφορες πεδιάδες των Πρεσπών. Έξι λίμνες, ο σπάνιος υδροβιότοπος των Πρεσπών σε συνδυασμό με το κλίμα και τις εναλλαγές του τοπίου, κάνουν την περιοχή πρόκληση για τον επισκέπτη.

Διαβάστε περισσότερα...

Το παρθένο φυσικό κάλλος των Γρεβενών γοητεύει τον επισκέπτη

Ο Νομός Γρεβενών, με παρθένο φυσικό κάλλος και πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, έχει συνδέσει το όνομα του με άγριες ομορφιές, δυναμικές εναλλαγές τοπίων, θρύλους και παραδόσεις. Καταλαμβάνει το Ν.Δ. τμήμα της Δυτ. Μακεδονίας, νομός ορεινός με πανύψηλα βουνά κατάφυτα από πεύκα, οξιές και ρόμπολα, με κατοίκους πρόσχαρους, φιλόξενους, με πλούσια ιστορία και παράδοση, σημαντικούς αγώνες και προσφορά.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS