Για σπορ περιπέτειας στην Ευρυτανία

Για σπορ περιπέτειας στην Ευρυτανία

Η Ευρυτανία είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή, με σημαντικές υποδομές και χωροθετείται στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής Ελλάδος. Το πλήθος και η ποιότητα των υποδομών της, είτε πρόκειται για πολυτελή ξενοδοχεία, είτε για φιλικούς παραδοσιακούς ξενώνες, είτε για επιχειρήσεις φαγητού και διασκέδασης μπορούν να φιλοξενήσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Μπορεί οι υποδομές του Νομού να παρέχουν τις ιδανικές συνθήκες για χαλάρωση και ξεκούραση σε όσους το επιθυμούν, όμως η ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας θεωρείται – και όχι άδικα – ο παράδεισος για τα χειμερινά σπορ και τα σπορ περιπέτειας. Υπάρχουν ειδικά χαρτογραφημένα πεζοπορικά μονοπάτια που διατρέχουν ολόκληρο τον Νομό, όπως το Ευρωπαϊκό Ε4, αλλά και διαδρομές τις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει μόνος του για να ζήσει μία μοναδική, αναζωογονητική εμπειρία και να έλθει σε επαφή με την παρθένα, ανέγγιχτη ελληνική φύση.

Φυσικά, πρώτο και καλύτερο σπορ στο οποίο μπορεί να επιδοθεί κανείς στην Ευρυτανία είναι το Χειμερινό Σκι. Το Χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι (12 χλμ, ή 20΄ με το αυτοκίνητο από την πόλη) θεωρείται ένα από τα ομορφότερα και πιο σύγχρονα Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και διαπιστευμένη σχολή εκμάθησης σκι για αρχαρίους και παιδιά. Αρκούν ένα ή δύο μαθήματα για να είστε έτοιμοι να αρχίσετε τις πρώτες σας καταβάσεις! Εκτός από το σκι όμως στην Ευρυτανία μπορεί κανείς να ασχοληθεί και με τα εξής:

1. Με το Trekking στην περιοχή των Αγράφων, τη Χελιδόνα, την Καλλιακούδα και στην Κρέντη. Το Trekking είναι πεζοπορία μέσα σε μονοπάτια και διαδρομές στο βουνό, με συνοδεία επαγγελματιών οδηγών. Για να λάβει κάποιος μέρος σε μία μονοήμερη ή πολυήμερη απλή πεζοπορία το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη και σεβασμός για την φύση. Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός παρέχεται από τις εταιρίες εναλλακτικών μορφών τουρισμού της περιοχής.

2. Με το River Trekking στο μνημείο της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς Πανταβρέχει. Πρόκειται για πεζοπορία στις όχθες και σε ορισμένα σημεία μέσα στα ποτάμια. Οι πεζοπορίες αυτές πραγματοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες και δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία.

3. Με το Kayak ποταμού στον Αχελώο, τον Ταυρωπό και τον Τρικεριώτη. Πρόκειται για την κατάβαση ποταμού με καγιάκ και συνοδεία επαγγελματία οδηγού. Για να συμμετέχει κάποιος σε καταβάσεις ποταμού με kayak πρέπει πρωτίστως να έχει παρακολουθήσει ορισμένα μαθήματα.

4. Με το Rafting στα ίδια ποτάμια. Το rafting είναι η κατάβαση ποταμού με φουσκωτές βάρκες. Το πλήρωμα αποτελείται από 6-8 κωπηλάτες και έναν επαγγελματία οδηγό ποταμού και για να συμμετέχει κάποιος πρέπει να ξεκινήσει από ποτάμια πρώτου-δευτέρου βαθμού δυσκολίας και να προχωρήσει στη συνέχεια στα πιο δύσκολα.

5. Με το monoraft: Πρόκειται για την κατάβαση ποταμού με μονοθέσιες φουσκωτές βάρκες. Επαγγελματίας οδηγός ποταμού συνοδεύει 5-6 βάρκες. Για να συμμετέχει κάποιος σε καταβάσεις monoraft πρέπει να έχει συμμετάσχει σε καταβάσεις rafting.

6. Με το Canoe-Kayak στη Λίμνη Κρεμαστών. Είναι η περιήγηση στη λίμνη σε διθέσια canoe-Kayak με τη συνοδεία επαγγελματία οδηγού και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία για να λάβει κάποιος μέρος σε αυτή τη δραστηριότητα.

7. Με το Canyoning στα φαράγγια της Βίνιανης και του Βόθωνα. Το Canyoning είναι η διάσχιση φαραγγιών χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό καταρρίχησης σε κάθετους καταρράκτες. Για να συμμετέχει κάποιος πρέπει να ξεκινήσει από φαράγγια μέτριας δυσκολίας και να προχωρήσει στη συνέχεια σε φαράγγια μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας.

8. Με το Jeep safari στα Άγραφα και τον ποταμό Τρικεριώτη. Σε εκδρομές 4x4 μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε έχει διάθεση για εξερεύνηση και ανακαλύψεις ενώ υπάρχει και συνοδεία επαγγελματιών οδηγών.

9. Με την ιππασία κοντά στο χωριό Κορυσχάδες, με εκπαιδευμένα άλογα που ακολουθούν προκαθορισμένες δασικές διαδρομές με τη συνοδεία επαγγελματιών εκπαιδευτών.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή