Εκδρομές με ορμητήριο την Ακράτα

Εκδρομές με ορμητήριο την Ακράτα

Μια εναλλακτική πρόταση για απόδραση από την καθημερινότητα, είναι να επιλέξει την Ακράτα. Η Ακράτα είναι μια πόλη της Αχαΐας με πολλές φυσικές ομορφιές, αλλά αυτό που την κάνει πραγματικά πόλο έλξης για τους επισκέπτες χειμώνα καλοκαίρι είναι το γεγονός ότι η περιοχή φλερτάρει τόσο με το βουνό όσο και με τη θάλασσα. Τα ορεινά θέρετρα της περιοχής, με δημοφιλέστερο τη Ζαρούχλα, και με αναλλοίωτες φυσικές ομορφιές, συναγωνίζονται επάξια τα θερινά θέρετρα.

Η σύγχρονη τουριστική υποδομή της περιοχής της Ακράτας, θα ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς επισκέπτες. Αρχαία Αιγείρα, Ύδατα της Στυγός, Λίμνη Τσιβλού, Κλουκινοχώρια, οι εκδρομές που μπορεί να σχεδιάσει κανείς με ορμητήριο την Ακράτα πολλές, και οι ομορφιές που θα θαυμάσει, ακόμη περισσότερες.

Η Αρχαία Αιγείρα βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ακράτας, στα όρια των Νομών Αχαίας και Κορινθίας, κοντά στο χωριό Αιγές. Μια μοναδική επίσκεψη που την προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους αγαπούν τα αρχαιολογικά μνημεία. Η Μυκηναϊκή Ακρόπολη, οι ναοί, το γυμνάσιο, αλλά κυρίως το αρχαίο Θέατρο - που σώζεται σχεδόν ολόκληρο - ιστορικά απομεινάρια της κλασικής - ελληνιστικής και Ρωμαϊκής Αιγείρας, θα σας ενθουσιάσουν. Η θέα δε, μοναδική. Τα παράλια της Κορινθίας, μπροστά και τα επιβλητικά βουνά της Στερεάς Ελλάδας.

Μια εκδρομή στη Ζαχλωρού, αρκεί για να σας αναζωογονήσει. Ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός χτισμένος σε υψόμετρο 640 μέτρων, μέσα στο ξεχωριστό φαράγγι του Βουραϊκού, στους πρόποδες του βράχου του Μεγάλου Σπηλαίου, να αγκαλιάζεται από το μεγαλύτερο δάσος του νομού Αχαΐας, από πεύκα, έλατα και καστανιές ηρεμία, γαλήνη και το μεγαλείο της φύσης, καθηλώνουν τον επισκέπτη.

Ύδατα της Στυγός, σε υψόμετρο 2.100 μέτρα στο όρος Χελμός, διασχίζοντας ένα μονοπάτι, το οποίο έχει δημιουργηθεί ειδικά για να φτάνει κανείς στη Στύγα, ο επισκέπτης μπορεί να αγγίξει τον μύθο. Θεοί, θνητοί και σκοτεινά βασίλεια συνυπάρχουν με το θρύλο της τρομερής Στύγας. Ένας εντυπωσιακός καταρράκτης 200 μέτρων περίπου, καταλήγει στην κοίτη του ποταμού Κράθι, αποτελεί τα «αθάνατα νερά» του μύθου, που πηγάζουν από τον Άδη και στα οποία ορκίζονταν οι άνθρωποι, αλλά και οι Θεοί. Στα νερά της Στυγός μάλιστα έλουσε και η Θέτις τον γιό της Αχιλλέα για να τον κάνει αθάνατο.

Στο ανατολικό τμήμα του Χελμού, έχει κανείς την ευκαιρία να θαυμάσει κάτι από αλπικό τοπίο, με την αναπάντεχη παρουσία μιας μικρής πανέμορφης λίμνης. Η λίμνη του Τσιβλού βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων και είναι μία από τις ελάχιστες λίμνες της ορεινής Πελοποννήσου. Αιτία της δημιουργίας της μάλιστα υπήρξε ένα... ατύχημα. Μια κατολίσθηση που έγινε το 1912 έφραξε τον ποταμό Κράθι με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η μαγευτική λιμνούλα.

Η επίσκεψη στα υπέροχα Κλουκινοχώρια στην κοιλάδα του Κράθι ποταμού κρίνεται απαραίτητη για κάθε επισκέπτη που θέλει να γνωρίσει αυθεντικούς παραδοσιακούς οικισμούς, δείγματα της ιδιαίτερης τέχνης των περίφημων Βαρβαριτών μαστόρων. Σόλο, Μεσορούγγι, Αγρίδι, Περιστέρα, Ζαρούχλα, τα παραδοσιακά «Μαστοροχώρια», συμπληρώνουν το τοπίο της πανέμορφης αυτής περιοχής.

Τέλος, στην επιστροφή για την Ακράτα μην παραλείψετε να επισκεφθείτε στα περίχωρα της πόλης την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος. Ένα ναό χτισμένος το 1715, κοσμείται από θαυμάσιες τοιχογραφίες όπου τα κελιά των μοναχών είναι χτισμένα στη θέση αρχαίων ερειπίων.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή