ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Άρτα η περιοχή των θρύλων και των παραδόσεων

Άρτα, η περιοχή της ιστορίας, του πολιτισμού, των ηρώων, των θρύλων, των παραδόσεων, των αντιθέσεων και των συνθέσεων. Σας περιμένει για ένα ταξίδι στο χωροχρόνο. Ένα ταξίδι στο χθες και στο σήμερα που συμβιώνουν αρμονικά σε όλες τις εκφάνσεις τους. Αρχαϊκά μνημεία της εποχής του Πύρρου και της αρχαίας Αμβρακιάς συνυπάρχουν με Βυζαντινά μνημεία, μοναδικά στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, που θα σας μεταφέρουν στην αίγλη και στην μεγαλοπρέπεια του Δεσποτάτου της Ηπείρου αλλά και δημιουργίες σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Στην είσοδο της Άρτας του Γιοφύρι αγέρωχο εδώ και αιώνες προϋπαντεί και καλωσορίζει ψιθυρίζοντας παρέα με τα γάργαρα νερά του Αράχθου μύθους, θρύλους και ιστορίες.

Νομός Ιωαννίνων, ο προορισμός που αγαπούν οι λάτρεις της φύσης

Ο Νομός Ιωαννίνων είναι μία πανέμορφη ορεινή περιοχή στο ΒΑ άκρο της Ελλάδας, που ο φυσικός της πλούτος και η πολιτιστική της κληρονομιά δεν έχουν αλλοτριωθεί από την αλόγιστη ανθρώπινη παρέμβαση. Για τους λάτρεις της φύσης, ο νομός είναι ένας παράδεισος.

Χαλάρωμα στις ήρεμες παραλίες της Λέρου

Η σύγχρονη Λέρος ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στο παλιό και το νέο. Στο παρελθόν, n στρατηγική της θέση την κατέστησε θέατρο μαχών και στόχο κατακτητών Εκεί οφείλει το σημερινό της πλεονέκτημα ως θαλάσσιος κόμβος και λιμάνι ανεφοδιασμού στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες. Προικισμένη από τπ φύση με έντονο θαλάσσιο διαμελισμό, προφυλαγμένα, απάνεμα λιμάνια και ήρεμες ακρογιαλιές, n Λέρος είναι ιδανική βάση για θαλάσσιες διάδρομες.

Για γαλήνη και κατάνυξη στην Πάτμο

Μέσα στα βαθυγάλανα νερά του Αιγαίου πελάγους, θα βρείτε ένα νησί που κάθε βράχος και κάθε καλντερίμι του αποπνέει γαλήνη και κατάνυξη, την Πάτμο. Έναν από τους ιερότερους χώρους της Χριστιανοσύνης και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας: Διάσπαρτη με γυναικεία και ανδρικά μοναστήρια, ασκητήρια σε βουνά με μαγευτική θέα ή σε βράχους μες τη θάλασσα και οικογενειακά ξωκλήσια που εμφανίζονται σε κάθε βήμα στα μεσαιωνικά σοκάκια της πανέμορφης Χώρας. Πάνω από όλα όμως δεσπόζει n μεγαλοπρεπής Μονή του Αγίου Ιωάννη, το καστρομονάστηρο που διοίκησε την Πάτμο για τρεις τουλάχιστον αιώνες.

Ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες στα Χανιά

Ο νομός Χανίων, ο δυτικότερος της νήσου Κρήτης, χαρακτηρίζεται από μοναδική ομορφιά Με τις ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες, τα άγρια φαράγγια, τα σπήλαια, τα ενδημικά φυτά και ζώα, τους απέραντους ελαιώνες και πορτοκαλεώνες κι ένα συνδυασμό από αγριάδα και θάλασσα, ενθουσιάζει και τους πιο δύσκολους επισκέπτες.

Συνδυάζει με αρμονικό τρόπο το χθες με το σήμερα η Σύρος

Η Σύρος ή Σύρα είναι το γεωγραφικό, διοικητικό και εμπορικό κέντρο των Κυκλάδων. Με τη μοναδική ιστορική διαδρομή της, τον ιδιαίτερο πολιτιστικό πλούτο της και το υποβλητικό φυσικό της περιβάλλον, η Σύρος εκπέμπει σήμερα μια ακτινοβολία ασύγκριτη, καθώς εδώ ο ταξιδιώτης βλέπει να συνυπάρχουν με αρμονικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό τρόπο το παραδοσιακό στοιχείο με το κοσμοπολίτικο, το μεσαιωνικό με το σύγχρονο αστικό, το κυκλαδίτικο με το νεοκλασικό, η καθολική ιστορική παράδοση με την ορθόδοξη.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS